De Profeet (VZMH) werd gevraagd:
Welk vasten is het deugdzamst na de Ramadan?
Hij zei: “Sha’ban ter ere van Ramadan.“ Hij werd vervolgens gevraagd:
Welke liefdadigheid is het beste?” Hij zei: “Liefdadigheid in Ramadan.“ (Tirmidhi)

#RamadanMetMWF

 

De Profeet (VZMH) werd gevraagd:
Welk vasten is het deugdzamst na de Ramadan?
Hij zei: “Sha’ban ter ere van Ramadan.“ Hij werd vervolgens gevraagd:
Welke liefdadigheid is het beste?” Hij zei: “Liefdadigheid in Ramadan.“ (Tirmidhi)

#RamadanMetMWF

 

Deze Ramadan, VERBIND je met de kracht van mededogen, HANDEL met vrijgevigheid om een waardevolle IMPACT te creëren

This sacred month of Ramadan presents us with a golden chance to draw nearer to Allah (SWT) through sincere reflection and acts of charity. Let us seize this meaningful opportunity to strengthen our faith, partake in self-improvement, foster connections with our loved ones, and actively contribute towards those in our communities.

Deze heilige maand Ramadan biedt ons een gouden kans om dichter tot Allah (SWT) te komen door oprechte reflectie en daden van liefdadigheid. Laten we deze betekenisvolle gelegenheid aangrijpen om ons geloof te versterken, deel te nemen aan zelfverbetering, verbindingen te koesteren met onze dierbaren, en actief bij te dragen aan degenen in onze gemeenschappen.

Verbind

Doe mee en ontdek ons netwerk van bevlogen supporters die actief werken aan de toekomst.

Handel

Met financiële bijdragen of vrijwilligerswerk vervul je een essentiële rol in het tot stand brengen van positieve verandering.

Impact

Blijf op de hoogte van foto’s, video’s en getuigenissen van ontvangers om te zien hoe jouw hulp het verschil maakt.

Weeszorg Weeszorg
Studiebeurs Studiebeurs
Water pompen Water pompen
Heilig offer Heilig offer

Zolang u het badge van het 100% Zakat-beleid ziet, wordt elk % van uw donatie gebruikt voor het uitvoeren van humanitaire projecten met maximale impact. Onze indirecte en administratieve kosten worden gedekt door Gift Aid, inkomsten die niet afkomstig zijn van donaties, of directe donaties.

Ontdek meer

HELPFEED 1 MILLION MEAL

HelpFeed 1 Million Meals is een initiatief van de campagne van Minhaj Welfare Foundation, ’s werelds grootste campagne om wereldwijde honger te beëindigen. Elk jaar biedt MWF voedselhulp aan mensen in nood in Azië, Afrika en het Midden-Oosten.

Doneer NU

Hulp voor Palestina

Bouwen van bruggen van solidariteit door middel van steun

Deze oproep maakt deel uit van onze voortdurende inzet om bewustzijn te creëren en fondsen te werven voor Palestijnen die immense ontberingen ondergaan. We hebben al meerdere tonnen droge voedselproducten naar Palestina gestuurd, in samenwerking met de National Disaster Management Authority van de regering van Pakistan. Met de hulp van lokale partners hebben we warme maaltijden en schoon water geleverd aan de vluchtelingen in Palestina.

We zijn naar de grens tussen Egypte en Palestina gereisd, waar humanitaire hulp werd ingepakt en geleverd, waaronder:

  • Voedselmanden
  • Watercontainers
  • Winterpakketten
  • Medische hulpmiddelen

Jouw donaties vormen de levenslijn die ons in staat stelt om consequent cruciale humanitaire hulp naar Palestina te sturen. Sta aan onze zijde in deze missie!

Doneer Nu

Wat is Ramadan ?

Tijdens de Ramadan zullen moslims tussen zonsopgang en zonsondergang afzien van eten en drinken, evenals van slechte daden en onreine gedachten. Dit is een tijd voor reflectie en bezinning, maar ook een tijd voor het geven van aalmoezen, daarom zijn moslims verplicht om Zakat ul-Fitr (Fitrana) te betalen tijdens de Ramadan, voordat de Eid-gebeden beginnen.

Omdat de islamitische kalender wordt bepaald door het zichtbaar worden van de maan, zal de Ramadan ongeveer 10 dagen eerder vallen elk jaar in de Gregoriaanse kalender en is er dus geen exacte tijd en datum. Wanneer de Ramadan in de zomermaanden valt, betekent dit vaak dat moslims tussen de 18 en 20 uur per dag vasten (afhankelijk van hun locatie), terwijl de jaren dat de Ramadan in de wintermaanden valt, een aanzienlijk kortere vastenperiode betekenen.

 

Wat is Zakat ?

Zakat is een term uit de islamitische financiën die verwijst naar de verplichting van een individu om elk jaar een bepaald deel van zijn rijkdom te schenken aan liefdadige doelen. Zakat is een verplicht proces voor moslims en wordt beschouwd als een vorm van aanbidding. Het geven van geld aan de armen wordt gezien als het zuiveren van jaarlijkse inkomsten die hoger zijn dan wat nodig is om te voorzien in de essentiële behoeften van een persoon of familie.

Bij Minhaj Welfare Foundation zijn we vastbesloten om een echte impact te maken in de wereld door mensen in nood te helpen. We zijn u eeuwig dankbaar voor uw voortdurende steun. Deze Ramadan roepen we u op om met ons mee te doen in onze inspanningen om goedheid te bevorderen. Of u nu kiest om te doneren aan onze oproepen of deel te nemen aan onze projecten, samen kunnen we echt het verschil maken en vreugde brengen aan talloze individuen.

De Waardevolle Nacht

In de islam wordt de heilige maand Ramadan bijzonder geëerd, omdat het de tijd markeert waarin de eerste openbaring van de Heilige Koran aan Profeet Mohammed (VZMH) plaatsvond. Velen geloven dat dit gebeurde op de 27e nacht van Ramadan, bekend als Laylat-ul-Qadr, of de Nacht van Kracht. Sommige islamitische geleerden stellen echter dat dit op elke oneven genummerde nacht in de laatste tien nachten van Ramadan kan zijn geweest. Moslimgemeenschappen wereldwijd besteden op deze dag bijzondere aandacht aan liefdadigheid. Geef Fitrana- en Zakat-donaties op deze nacht van overvloedige beloningen en zegeningen, vermenigvuldigd alsof het duizend maanden zijn.